kiut miut

30 Dis 2011

TERASA SANGAT OKE..!!

entry kali ni..nak feel lebih+ boley??..ehh mesti la boley ni blog maria kan..so suka ati la...hehhehee...urm..entry kali ni special tuk kwn2 yg selalu bertanya mcm2 pada.maria...n untuk makluman korang jak maria memang terasa hati..n ada jak soklan dr mulut kwn2 yg maria xle lupa sampai saat ni pun...nak taw pe yang maria xsenang ati n memang terasa hati??..jom tengok senarai2 nye....

1.ANAK DA BESAR BILA LAGI NAK TAMBAH??
2.KO MERANCANG KEW??ANAK DA BESAR KAN,KE XMAMPU DA??
3.AI BERISI JE KO SKANG, ADA ISI KE??
4.LAA KO UPENYA MARIA,GAT SAPE XD GEMUK SGT KO SKANG NI..KO XJAGA BADAN KE??
5.EHH DA BERAPA BULAN?(sambil nak pegang perut)...cukup myampah..

ok ni jawapan untuk soklan yang asyik2 bertanya k...


1.ALHAMDULILLAH MAKIN BESOR,BUKAN MAKIN KECIK..REZEKI DARI ALLAH HANYA DIA TAW BILA ADA REZEKI TUK KAMI AG..TP BAB + TU (tiap2 ari pun tambah,xkan nak ckp jak kat ko)

2.XDE MAKNA MERANCANG BAGAI NI,(nak sgt baby oke)..ALHAMDULILAH TUHAN KURNIAKAN JUGA ZURIAT TUK KAMI..(ada org kwen da bthun2 lama xdpt ag taw.,tu kira xmampu ke,@tuhan yang xbg rezeki ag??)..ce jawab..

3.ALHAMDULILAH,ADA....(isi perut ni..nak??)

4.A'AH AQ LA NI,TUHAN MAHA ADIL..DULU AQ KURUS,SKANG AQ GEMUK PLAK..(jgn byk  ckp la,laki aq pun xkomplem mcm ko,best je katanye)

5.KO ASE BPE BULAN??.TP KAN BULAN ADE 1 JE KOT...hahahha..oke.ni BUNCIT AIR OKE..!!(da tambah tiap2 ade free time)..opssss...


ok done,,ni antaranya nye la..actly yang biasa ckp kat maria mcm ni kan..yang xkawin pun ag...so (korang pe taw..korang da kawin,korang da rasa baru korang taw peritnya maria tahan dgn kata2 korang tu)...n ade jak yang da kawin,(korang da taw kan mcm ne semua ni..bukan maria mintak semua ni tp TUHAN da bg kena terima la..kena redho..wlaupun jauh dlm sudut ati ni maria masih xdpt terima gan kata2 korang2 ni)...dammm...I'm HUMAN..tiada manusia yang sempurna oke..(kalu ase korang pun xsempurna,,so diam..!!!)..TOLONG N TOLONG LA FAHAM SITUASI OKE..tlg la terima maria seadanya tnpa btanya soklan2 mcm kt ats ni...semua ni buat maria stress taw x..???stiap kali korang2 tye soklan2 mcm ni, maria ngis taw dlm ati...cuba la bayangkan situasi maria ni jadi kt diri korang...mampu x??..n last tuk entry kali ialah..."BSYUKUR SEADANYA"..BERKAWAN,BERTEMAN BIAR IKHLAS..

27 Dis 2011

maap yer..

Amboi ko maria...sejak de blog baru xhingin da ke wat entry blog ni...??hahhaha..soklan dari dlm diri sendiri..hahhaha..poyooooo je...


baru2 ni maria bpeluang g jaln2 kt kL..waa..mmg byk prubahan..perubahn jln je ok..da naik pening da nk igt jln2 kL ni...konon nye g Kl ni tujuan utama nk bwk ank bujang maria g Zoo Negara n ICT...tp kan...hukhuk..mahal sgt ler..kalu just tuk kami skeluarga insyaallah lepas ag masuk..tp ni ramai sgt rakyat yg m'gikut n kami pun xdpt nak msuk..sbb dorang xnak msk n nk cpt2 blik..huhh...geram kat dorang..



so..nak dengan hati yang sdikit tluka...hukhuk..balik la jak..sian anak time tu..kecewa dia..(xpe mama janji mama bawak aidil nanti k..)so otw nak balik tu de la plak cadagan tuk g PUTRAJAYA...so kami pun pergi la situ...urm..mmg klass..ramai betul org dtg situ..
.

pergi kejap jew kt situ..yerla time tu da ptg pun..mlm nak g ICT plak...


urm ni kat ICT..ujan la g..xdpt nk bjalan bagai..so byk masa hbis kt dlm Funfair je la..layan si aidil tuh..agpun maria time tu dpt jumpa kwn..hikhik..so sambil2 tgk2 anak ,sambil duk myembang...hikhik....opss sedar2 da kul dekat 12pm..

17 Dis 2011

OPEN BLOG...

aii..hope sihat2 jew la ye semua...ni nak share blog masakan maria..saje jew buat blog ni...dpt share resepi gan kwn2 kt luar sana..jom la follow..ehh...tiada paksaan pun



.

5 Dis 2011

jangan nagis sayang..

episod duka yang maria da pnh rasa xlama baru ni..telah b'ulang semula..saat kami gembira dgr berita itu,...akhirnya yang MAHA ESA menarik semula..disaat gembira maria cepat2 buat video ni special tuk sis..
video
Walaupun hati tluka,..semuanya harus dilupakan...jgn menangis sis...maria xtaw nak ckp pe..sbb maria sendiri turut bduka ke 2 kali..

2 Dis 2011

rindu saat tu..


hari ni,keje xbyk mane la so byk habiskan masa dgn on9 jew.....pe ag bila on9 kompem buka HB(hospital bersalin)..hari ni byk momies yg duk bcite sal bby menendang..so sweet....rindu nye nak rasa pgerakan baby dlm perut..dulu waktu pnenkan aidil mmg syok bila rasa dia menendang.....tp kan si aidil ni suka menendang bila mamanya ni duk diam...cth time mlm..kita nk tido dia pun sibuk la mainkan peranan...da mcm main bola dibuat nye...waa..rinduu laaa..dulukan..kdg2 maria saje je wat diam2..pastu mula la ase pgerakan aidil...urm,...gat ag bila papa dia letak telinga kt perut maria ni..dia pun syok menendang2...waa..best kan??..sape yg pnh merasa keadaan ni je taw pe rasa..hehhe....mesti korang yg da xlama xpnen rindu saat2 tu kan??..urm..sama la maria ni..rezeki nak pnen xtiba ag..aidil mkin hari mkin besr..ni ulangthn aidil pun da dekat...hehhe..sambil2 fikir hadiah tuk aidil ni..hehhehe..