kiut miut

5 Dis 2012

Selepas Ot..


hai all..sihat?..ohh sebelum terlupa.. selamat dtg pd kwn2 baru maria yea...okelah kali ni nk tunaikn janji about selepas Ot hari tu...
Permulaan hari2 yg lalu mmg sangat myakitkkan..JIWA KACAU..sampaikan ada fikir baik mati jea dr hidup...masyaallah..teruk2x...dan jak masa menangis sendirian kt rumah...(yelh sendiri lah..aidil g sekolah,cikS pulak g kje)..dan ada masa juga rasa nk hempas je semua barang depan mata taw....TAPI..nasib baik...sebab apa?..sebab maria terus teringat sorang makcik yg sama dlm ward tu..dia ada kanser tekak..lagi Azab tgk dia..acap kali muntah...dah muntah mesti seklai dgn darah..ishhh...haaa bru tgk..blm rasa sendiri lagi kan??...so bila ingat makcik tu..mria pun auto fikir.."aq kena kuat..dugaan aku sikit je..lepas ni baiklah..."


(pic dr google-gamaknya mcm ni lah mulut mria kena ngaga time tu kan)

(pic dr google- Tonsil yg telah dibuang)



(pic sebenar-kesan dr suntikan ubt tahan sakit..sampai sekarang ada kesan lebam cuma xsebesar itu)


Semua tu terjadi sebnarnye 1 sebab je...hahaha..sebab sakit tekak lah..nak mkn xboleh,nak minum air pun sakit..nak telan air liur pun sakit..uwaaaa...dah tu pulak..suara xkeluar..kalau keluar pun kena ckp slow2 je..wahh sopan gitu...hakhak..aidil n Ciks syokk lah kan..xde yg dah mbebel..hahaha.dan juga,time mandi nk angkat cibok@gayong pun sakit taw..terasa tegang je urat dlm mulut ni haa..ade kena mgena ke?ohh lupa doc pun pesan jgn angkt bende2 berat...huhuhu....ohh dan hari berikutnya kena pulak ulser..wahh lagi la sakitnya...ohh terEMOSI pulak ni..maafkn saya..hahahaha...oke lah jom tgk ape bende yg maria makan hari2 tanpa,PEDAS,PANAS,KERAS,BERMINYAK..


               saban hari makan bubur,bila dah bosan makan bubur kosong,Ciks dgn BaikHatinye membeli bubur mcd


dan ini pula adalah wajib...bukan yg kon cikS beli tp yg dlm cup tu..wahhh..kena pksa makan okew..


Ais..hari2..siang,mlm,hujan panas mhdap ais..sampaikan gigi pun dah naik beku.. :P



Agar2..but bukan mcm ni lah..mria mkn jenis yg jual kt market tu..jelly @summy..ohh Manis..



yaaa...ini paling banyk mbantu..jeli gamat...my dad yg belikan..


haa,,korang tgk sedap x semua tu?..mhadap ari2...dgn tekak luka..wahh...kalau time sihat walafiat semua tu sekali hadap je..tp bila keadaan mcm tu..dr pagi sampai mlm pun xhbis2 lagi..huhuhu...Ohh..lupa..keadaan mria skang makin oke..tp still ada lagi terasa skit tekak mcm dulu,tp xdelah setreuk dulu..tp bab resdung mmg xde perubahan...wahhhh...jumpa doc bulan 4thn dpn pulak..

Ok la korang...xtaw nk menghapdate hape ag..kikiki


*aidil pun kena tonsil dan resdung...dah stage3..tp faktor umur xdpt operet lagi buat masa skang..*

2 ulasan:

wann sury berkata...

wah..teruknye!!!!!serius kejam dan ngeri..

Mar Maria berkata...

hukhuk..nasib baik dah lepas.... :)